Jäätä ja valoa

Aikaa on vierähtänyt edellisestä intra-postauksesta. Eteenpäin on menty hiukan haastavassa toimintaympäristössä, jossa hankintaprosessi on ryöstänyt aikaa kaavailtua enemmän ja jäätynyt välillä hieman paikoilleen. Jään takaa loistaa kuitenkin valoa. 

Jäätä ja valoa intra-projektissa. Tämä kuva on Kuopion kansainvälisestä jääveistoskilpailusta. Tämän teoksen voi katsoa symboloivan intra-projektia, joka nousee jäisestä kohmeestaan soittelemaan iloisia sävelmiä ulottaen notkeat lonkeronsa Kuopion kaupungin organisaatioon.

Lopullisia linjauksia odotellessa olemme kaupungissa keskittyneet hiomaan toimintasuunnitelmaa ja aloittaneet jo kartoittamaan vanhan intra-ympäristön materiaaleja. Mitkä materiaalit siirtyvät uuteen intraan? Mitkä joutavat unholaan? Siivoaminen on usein vähän tympeää puuhaa, mutta tässäkin on mielestäni ymmärretty se, että tekemällä siivouksen nyt hyvin, pääsemme parempaan lopputulokseen.

Kaupungilla on käynnissä useita muita koko henkilöstöä koskettavia it-hankkeita, joiden välille on nyt ruvettu kehittämään tiiviimpää yhteistyötä. Rehellisesti sanottuna nyt on aika kiva vipinä päällä, ja meillä on hankkeissa mukana porukkaa, joka haluaa hahmottaa kokonaiskuvan ja kehittää näitä tiedonhallintaan, pilvisiirtymään ja sisäiseen viestintään liittyviä hankkeita yhteistuumin.

Kävimme myöskin tutustumassa Lahden kaupungin viestintä- ja tiedonhallintakäytäntöihin. Reissu oli antoisa ja avoin tiedonvaihto suorastaan huikeaa. Tästä suuret kiitokset Lahden kaupungin suurella ammattitaidolla valmistellulle esitykselle.

Omalta osaltani on ollut mielenkiintoista kiertää palvelualueiden viestintätiimejä ja nähdä miten erilaista ja eri tavoilla arvokasta työtä eri puolilla organisaatiota tehdään. Olen kokenut etenkin tämän osuuden työssäni etuoikeutettuna, koska pääsen muodostamaan laajaa käsitystä Kuopion kaupungista.

Vaikka eri toimenkuvien erilaisissa tarpeissa on mukana suuria haasteita kaikille sopivan digitaalisen työympäristön kehittämiselle, on mielestäni jo nyt olemassa selkeitä viitteitä siitä, että tällaisella otteella ja asenteella tästä tulee hyvä!
 
Kommentit

Suositut tekstit