KUHA on intra

Kuopion uusi intra on avattu


Lanseeraus perjantaina 13.päivä

Vuoden odotus päättyi vihdoin, ja Kuopion uusi intranet avattiin 13.päivä joulukuuta perjantaina. KUHA, eli Kuopion Uusi Henkilöstö Alusta käynnistettiin onnistuneesti. KUHA aukesi aamu kahdeksan jälkeen oletuksena Kuopion kaupungin työntekijöiden työasemiin. Suurelta osin tämä onnistui tavoitellusti.

Lanseerausta varten järjestettiin tilaisuus Kuopion kaupungintalon juhlasalissa. Tilaisuus oli kevyt ja vapaamuotoinen ilman luennoitsemista uudesta intrasta. Kävijät saivat kysellä ja kommentoida, maistella jouluisia herkkuja sekä osallistua haastavaan kuhanheittokilpailuun. Intran puolella oli yhtäaikaa käynnissä kuhan virtuaalionginta, jossa intrasta tuli löytää sinne upotettuja kuhayllätyksiä. Nopeimmat ja tarkimmat saivat kisoista palkintoja.


Tie lanseeraukseen

Tie lanseerauspäivään villeine kilpailuineen ei ollut täysin sileä. Edellisen blogijulkaisun jälkeen monet sisäiset keskustelut ja tekniset haasteet oli vielä selätettävä. Tässä onnistuttiin kokonaisuutena hyvin. Tästä on iso kiittäminen yhteistyötahoja Istekki Oy:tä ja Sinistä Meteoriittia. Työ projektin aikana oli välitöntä ja viestintä toimi loistavasti. Viestintään kiinnitettinkin huomiota jo aivan alkustepeistä saakka. Kaikki kolme tahoa olivat projektin toteuttamiseen tyytyväisiä.

Sisällöntuotto uuteen intraan muodostaa kenties suurimman ja eniten aikaavievän kokonaisuuden intra-projekteissa. Haasteelliseksi tämän tekee vielä se, että sisältöasiat hoidetaan oman muun työn ohessa. Oma havaintoni asian suhteen oli, että selkeä deadline helpottaa lopulta työtä. Sisällöntuottajat saavuttivat lopulta aivan valtavan suuren tehon työssään. Ilman heitä KUHA ei olisi lähtenyt uimaan, kuten se nyt lähti. Heille kuuluu aivan erityinen kiitos projektin onnistumisesta.

Eteenpäin

Vaikka projektivaihe päättyy, ei Kuopion intran kehitys pysähdy tähän. Nyt julkaistua järjestelmää tulee itsessään vielä kehittää, ja projektilta katveeseen jääneitä osa-alueita pitää silotella.

Projektin viestinnässä on kokoajan painotettu sitä, että jatkokehitetään KUHA-intraa, jotta se palvelee kaupungin työntekijöitä myös jatkossa. Maailma muuttuu, asiat muuttuvat ja intran on kyettävä reagoimaan myös tähän. Tällainen elastisuus ja muutoksiin muovautuminen olikin alusta asti yksi intran vaatimuksista. Sitä pidän edelleen yhtenä intran tärkeimpänä ominaisuutena - etenkin tässä ajassa, jossa muutosnopeus on välillä päätähuimaavan kovaa.Mitä tästä tarinasta opimme?

1. Panostaminen lanseeraukseen ja kevyempään viestintään kannattaa, vaikka se on osoittautunut juuri sellaiseksi alueeksi, joka meinaa jäädä tekemättä muussa kiireessä.

2. Sisällöntuottajat ovat intra-projektin ydintä. Heidän roolinsa ja asiantuntemuksensa on korvaamatonta.

3. Hyväksytää, että ensimmäinen julkaistava versio on ensimmäinen versio. Aina voidaan jatkokehittää.
Kommentit

Suositut tekstit