Kehitysryhmä hyppää Intra-alukseen

Intra-alus sai matkustajakseen kaivattua lisämiehistöä ja -naisistoa, kun kaupungin Intra-kehitysryhmä piti avauskokouksensa.

Kokouksessa luotiin aluksi vielä yhteinen visio Kuopion Intrasta. Tämän pohjalta on hyvä jatkaa matkaa:"Kuopion uusi intra on kaikkien saatavilla. Se on työtä helpottava, innostava ja avoin toimintaympäristö. Uusi intra hurmaa käytettävyydellään. Se on looginen, Kuopion arvot huomioiva ja muutosvalmis viestinnän ja työskentelyn tila, josta haetut asiat löytyvät helposti ja nopeasti."
Palaverissa puhututti erityisesti:

1) Käytettävyys - tietoturva-suhde

2) Sisältöjen siirto vanha intra - uusi intra-välillä

3) Uuden intran mahdollisuus tulla avoimeksi ja koko organisaation yhteiseksi viestintäkanavaksi

4) Uusien työvälineiden konseptointi ja roolitus

5) KäyttövaltuudetKommentit

 1. Käytettävyys ja tietoturva vastakkain? Tietoturva eräänlainen riski intralle? Tietoturvan ei tarvitse olla negatiivista ja jarruttavaa, vaan se voi olla tapa kunnioittaa yhteisiä tietovarantoja sekä niiden käyttäjiä. Saammeko lisäarvoa, jos tarkennamme asenteitamme ja opimme lisää yhdessä. Entä jos miettisimme, miten saamme asiat toimimaan tietoturvallisesti? Turvallista käytettävyyttä - samalla puolella kaikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhtaasta vastakkainasettelusta ei toki ollut kyse, mutta tietoturvan nähtiin lisäävän haasteita esimerkiksi mobiili- ja etäkäytettävyyteen.

   Olen samaa mieltä, että tietoturvallisuuden käsite pitäisi kehystääkin juuri tällaisesta pitkän aikavälin näkökulmasta. Harkitut tietoturvaratkaisut lisäävät turvallisen käyttökokemuksen kautta selkeyttä ja käyttömukavuutta - turvallinen ilmapiirihän on nimenomaan salliva ja mahdollistava niin IT:ssä kuin muillakin elämän osa-alueilla. Mikäpä söisi lopulta käytettävyyttä enemmän kuin se, että järjestelmät ovat suljettuja tietoturvavuodon selvittelyn takia?

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit