Uuden intran vuosi

Hyvää uutta vuotta 2019!

Tänä vuonna julkaistaan Kuopion uusi intranet! 

Vuoden ensimmäinen työpäivä, tai oikeastaan töihin pääsy, oli hieman tahmeaa lumimyrskyn jälkeen. Harvoin nykyisin saa kahlata polvia myöten hangessa kotiovesta ulos. Myös auto oli peittynyt melko tukeviin kinoksiin.
Vuosi 2018 päättyi Intra-projektin osalta niinikään aavistuksen tahmeisiin tunnelmiin, kun järjestelmän toimittajan valintaan tähtäävässä kilpailutuksessa ilmeni viivästyttäviä seikkoja. Ennen juhlakauden alkua linjauksenamme oli kuitenkin vielä pysyminen alkuperäisessä aikataulussa, joten näillä mennään. Suurissa projekteissa on aina kuoppansa, mikä on tietenkin tunnustettava ja tiedostettava. Aikatauluun liittyvät riskit ovat kenties selkein riskikokonaisuus. Ne täytyy tunnistaa, ja niihin on varauduttava.

Asiat kuitenkin myös etenevät, ja pääsemme ensi maanantaina 7.1. kaupungin suunnittelun suhteen uuteen vauhtiin, kun projektin kehitysryhmä kokoontuu ensimmäistä kertaa. Mukava päästä tapaamaan kaikki intra-innokkaat livenä!

Vuoden alussa alamme pitää tiivistä yhteyttä myös kaupungin muiden suurten it-projektien välillä, jotta välttyisimme päällekkäisyyksiltä ja toisemme kampittavalta työltä. Uudistuksia on O365-ympäristöön siirryttäessä luvassa runsaasti, ja koulutuksen sekä muutosten jalkauttamisessa on järkevää ja kustannustehokastakin tehdä projektien välistä yhteistyötä. Sidosprojektien kartoitus ja niiden väliset riippuvuudet on myös yksi tärkeä tunnistettava kokonaisuus etenkin koko organisaation tasoisissa hankkeissa.

Tällaisin kuvioin kohti pidentyviä päiviä ja talvikelejä!


Kommentit

Suositut tekstit