Intra-alus rakentaa yhteyksiä
Intranet-ostajan opas teki jutun Intra-Tarinasta:Projektin etenemisen saralla Intra-alus on hiljalleen saapumassa taustakyselyn ja projektisuunnittelun jälkeen kaupungin palvelualueiden väliseen avaruuteen, jossa navigointi vaatii herkkää ja tarkkaa ohjausta. Toisaalta on pidettävä yllä valmius vauhdikkaisiinkin liikkeisiin.

Viestintäyhteykisen rakentaminen on ollut nyt iso osa työpäiviäni. Olen saanut ja saan vielä ennen joulua esitellä projektin lähtökohtia ja tavoitteita niin viestintätiimien kuin johtoryhmienkin tasolla eri palvelualueilla. Lisäksi keskustelut tietoturva- ja tietosuoja-asioiden ammattilaisten kanssa ovat olleet kiinnostavia.

Ensimmäisessä tektissä kerroin siitä kuinka olimme pohtimassa järkevän projekti-organisaation kasaamista. Asia on edennyt, ja olemme aiempia kaupungin projekteja hyödyntäen kehittäneet projektille nyt organisaatiorakenteen.

Organisaatio koostuu ensinnäkin tiiviistä projektin työryhmästä, joka vastaa projektin viikottaisesta etenemisestä ja hallinnoinnista. Tämän lisäksi projektiin kuuluu laajempi kehitysryhmä, joka kokoontuu hieman harvemmin. Kehitysryhmän tarkoituksena on toimia foorumina, jossa ammattitaito ja erityyppinen työarki kaupungin eri palvelualueilta saadaan otettua huomioon. Näiden ohella palvelualueita on rohkaistu myös sisäisesti pohtimaan intran kehitystä omissa erilaisissa tiimeissään. Viimeinen palanen kokonaisuutta on Intra-aluksen etenemistä seuraava tiivis ohjausryhmä, joka valvoo mahdollisia ongelmia ja on valmis reagoimaan poikkeamiin tarvittaessa.

Tavoitteena aktiiviselle ja laajalle tiedottamiselle jo tässä vaiheessa on ollut mahdollisimman monen henkilön saattaminen samalle lähtöalustalle. Osallistaminen jo suunnitteluvaiheessa, tai jopa tässä suunnittelun suunnitteluvaiheessa on mielestäni tärkeää. Kaikkia toiveita ei varmasti voida toteuttaa juuri sellaisinaan, mutta tähän tapaan on mahdollista saada esiin ne kaikista tärkeimmät yhteiset asiat.
 
Palvelualueihin tutustuessa minussa on herättänyt erityisen paljon lisäkiinnostusta asiakaslähtöinen ajattelu intran rakentamisen suhteen, ja intran selkeän hallintomallin rakentaminen. Näitä kahta asiaa olen pyrkinyt painottamaan myös esittelyissäni. Kaksi valtavaa kokonaisuutta - kaksi tärkeää ja haastavaa kokonaisuutta. Näistä lisää myöhemmin!

Mukavaa viikonloppua kaikille! 

Muistakaa availla joulukalenterin luukut!
Kommentit

 1. Tässä projektissa on hienoa olla mukana!

  Tuli mieleeni, että kun kyseessä on koko henkilöstöä koskeva, palveleva, osallistava ja luovakin prosessi, niin erilaisista työ- ja palaverimenetelmistä voi löytää lisää ymmärrystä erilaisille tarpeille ja tavoille käyttää intraa. Parhaimmillaan ne voivat virkistää ajatuksia ja tuottaa oivalluksia, joita ei muutoin olisi tullut ajatelleeksi.

  Heitän haasteen pöytään - tehdäänkö jokin palaveri toisin ?

  https://www.innokyla.fi/kehittaminen/etsi-ja-loyda/menetelma/yhteiskehittaminen-ja-osallistaminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa!

   Kiitos linkistä!

   Kyllä lämpenen ehdottomasti tuollaiselle idealle. Nopeasti vilkaistuna esimerkiksi 6 hattua voisi olla aika virkistävä tapa tarkastella erilaisten intra-kehityksessä mukana olevien tahojen intressejä! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit